Biografie


Opgegroeid in een muzikaal gezin (vader was ook pianist en broer gitarist) speelde Nick op 17 jarige leeftijd na het winnen van de solistenprijs op het Loosdrechts Jazz festival trompet in het orkest van de toenmalige bekende band van Boy Edgar.

Toen was het al duidelijk dat zijn passie in de muziek lag en na eerst werkzaam te zijn geweest als toetsenist in een aantal min of meer bekende Amsterdamse popbands ging hij piano lichte muziek studeren aan het conservatorium in Hilversum. In 1990 studeerde hij af bij Rob Madna en behaalde hij zijn diploma UM aan de (na een fusie van twee conservatoria) Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten.

Sindsdien is hij actief als pianist zowel op solistisch als begeleidend vlak.  

 

Hij begeleidde talloze coryfeeën uit binnen en buitenland. Hij speelde o.a. met Rita Reys, Joke Bruys, Eddy Doorenbosch, Scott Hamilton, Ge Titulaer, Colette Wickenhagen, Frits Kaatee en Lils Macintosh en hij was eind 90er jaren lid van het Harry Verbeke kwartet. In 2007 heeft u hem kunnen zien tijdens het afscheidstournee van Eddy Christiani waarbij hij de muzikale leiding had. 
Met Colette speelde hij twee keer op het vermaarde "Jazz voices festival" in Moskou.

Hij was te beluisteren tijdens diverse festivals waaronder het North-Sea Jazz festival en ook als solist bij het Metropole orkest.

Hij schreef en maakte hij filmmuziek voor bedrijfsfilms. Bekend is de muziek voor de firma Vlaar  (van de bekende enveloppen) 

 

Sinds 1995 is Nick docent piano pop en jazz aan de muziekschool in Hoofddorpv.l.n.r. Iris Sigtermans, Eddy Christiani, Nick van den Bos, Martijn Klaver
Afscheidstournee van Eddy Christiani
optreden Iris & Friends met Scott Hamilton april 2019
optreden Iris & Friends met Scott Hamilton april 2019